Ακουστικά Βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι Ιατροτεχνολογικά Προΐόντα. Πρόκειται δηλαδή για ιατρικές συσκευές οι οποίες προορίζονται για την αντιμετώπιση μιας πάθησης, της βαρηκοΐας, Τα πρώτα ακουστικά βαρηκοΐας ανάγονται στο 19ο αιώνα, ως τα κλασσικά "χωνιά" που χρησιμοποιούσαν οι βαρήκοοι για να βελτιώσουν την απολαβή του ήχου. Χαρακτηριστική είναι και η χειρονομία που κάνουν οι περισσότεροι βάζοντας την παλάμι πίσω απ το πτερύγιο του αυτιού, αυξάνοντας έτσι την αντανάκλαση του εισερχόμενου ήχου μέσα στον ακουστικό πόρο. 

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των ακουστικών βαρηκοΐας μας έχει δώσει μικρότερα, αποδοτικότερα και ποιοτικότερα ακουστικά βαρηκοΐας, και κατα συνέπεια καλύτερη ποιότητα ακοής δηλαδή καλύτερη ποιότητα ΖΩΗΣ.

Τα Ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας είναι η τεχνολογική εξέλιξη των ακουστικών. Η διαφορά τους με τα αναλογικά είναι κυρίως στο οτι επιμερίζουν τον εισερχόμενο ήχο σε ομάδες συχνοτήτων και ενισχύουν την κάθε ομάδα ανεξάρτητα ωστε να προσαρμόζεται η ενίσχυση του ήχου του ακουστικού όσο το δυνατόν ακριβέστερα στην καμπύλη του ακοογράμματος. Με τα αναλογικά ακουστικά ουσιαστικά ενισχύονταν όλοι οι ήχοι κατα παρόμοιο τρόπο, έτσι δημιουργούταν υποενίσχυση σε κάποιες περιοχές της ακοής και υπερενίσχυση σε άλλες περιοχές συχνοτήτων. 

Δυστυχώς αν και τα αναλογικά ακουστικά θεωρούντα αρκετά παρωχημένη τεχνολογία για την εποχή μας, πολλοί ακοοπροθετιστές και μή, επιλέγουν να τα εφαρμόζουν σε βαρήκοους κυρίως για λόγους κόστους, αλλα και ευκολίας στην εφαρμογή, μιάς και ο χρήστης έχει άμεσο έλεγχο της ενίσχυσης συνεπώς η δουλειά του εφαρμοστή περιορίζεται αρκετά, άρα και η γνώση και η εξειδίκευση που πρέπει να έχει για να εφαρμόσει σωστά ένα ακουστικό είναι περιορισμένη. 

Free Joomla! template by Age Themes