Πώς γνωρίζουμε οτι ακούμε αυτό που πρέπει να ακουμε?

Πολλοί βαρήκοοι ακόμα και χρόνιοι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας, εκφράζουν την εξής ερώτηση. Πώς ξέρω οτι αυτο που ακούω ειναι αυτό που πρέπει κανονικά να ακούω; Και αφού ο ίδιος ο χρήστης δυσκολεύεται να διαπιστώσει αν ο ήχος που δέχεται είναι αυτός που πρέπει, πώς ο ακοοπροθετιστής μπορεί να είναι σίγουρος οτι η εφαρμογή που έχει πραγματοποιήσει είναι σωστή;

Δύσκολα δίνουμε απάντηση σε κάτι όπως είναι ο ήχος που λίγοι μπορούν με ακρίβεια να περιγράψουν. Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία και τα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας μας δίνουν εργαλεία ωστε να μπορούμε να επαληθεύσουμε εάν η εφαρμογή του ακουστικού. 

Ο κάθε κατασκευαστής ακουστικών βαρηκοΐας, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο εφαρμογής ωστε να μετατρέψει την τονική ακοομετρία σε στόχο ενίσχυσης, και κατ επέκταση σε ρύθμιση του ακουστικού βαρηκοΐας. Εν ολίγοις ένα πρόγραμμα που λέει στο ακουστικό πόσο να ενισχύσει κάθε διαφορετικής συχνότητας και έντασης εισερχόμενο ήχο. Έτσι τα λογισμικά προγραμματισμού των ακουστικών βαρηκοΐας διαβάζοντας το ακοόγραμμα καθορίζουν ένα στόχο ενίσχυσης του ακουστικού και το ρυθμίζουν εκεί. 

Το πρόβλημα είναι όμως οτι η βαρηκοΐα είναι τόσο πολύ εξατομικευμένη μιάς και εξαρτάται απο τα επιμέρους χαρακτηριστικά (ανατομικά και μη) του ωτός του βαρηκόου, που ένας γενικός καθορισμένος στόχος ενίσχυσης βασισμένος στην έρευνα της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρίας είναι πολύ πιθανό να παρεκλίνει της πραγματικότητας. 

Πώς όμως γνωρίζουμε οτι το ακουστικό ενισχύει αυτό που πρέπει;

Η μέθοδος που ακολουθούμε στην εταιρία μας είναι η πλέον διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και ονομάζεται Real Ear Measurement

Η μέθοδος αυτή ουσιαστικά επαληθεύει οτι σε κάθε συχνότητα και σε κάθε διαφορετική ένταση εισερχόμενου ήχου το ακουστικό ενισχύει αυτό που πρέπει. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Έτσι ο ακοοπροθετιστής είναι βέβαιος οτι το ακουστικό είναι ρυθμισμένο με ακρίβεια στα ακοολογικά δεδομένα του κάθε βαρήκοού. 

Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση στο αυτί ενός πολύ μικρού σωληνίσκου που καταλήγει σε μικρόφωνο μεγάλης ακρίβειας και καταγράφει τον ήχο που ανακλάται απο την τυμπανική μεμβράνη.

Η μέθοδος αυτή επιβάλλεται να ακολουθείται σε παιδιά οπου η ακρίβεια και η πιστότητα της εφαρμογής είναι πολύ περισσότερο απαραίτητη, και η αδυναμία του παιδιού να εκφράσει το τί ακούει είναι συχνό φαινόμενο.

Η εταιρία μας είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό σε όλα μας τα καταστήματα. Οι μετρήσεις και οι εφαρμογές γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με ηχομόνωση και πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου περιβάλλοντος, ωστε το τελικό αποτέλεσμα πάντα να αγγίζει την φυσικότητα και την καθαρότητα της φυσικής ακοής.

 

 

 

Free Joomla! template by Age Themes