Σφυρίγματα και Βουητά ακουστικών

Σφυρίζουν τα ακουστικά; Βουίζουν; Προκαλούν θόρυβο ή ζαλάδες; Τί ισχύει τελικά;

Το σφύριγμα των ακουστικών επι της ουσίας είναι ένας μύθος. Ένας μύθος που βασίζεται σε μιά πολύ άσχημη πραγματικότητα, και μιά πολύ κακή φήμη. 

Ένα ακουστικό βαρηκοΐας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ. Το μόνο "Σφύριγμα" που δικαιολογείται είναι ο ήχος που κάνει κατα την τοποθέτηση του ή την απομάκρυνση του απο το αυτί. Και αυτό ακόμη στα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας έχει προβλευθεί καθώς απο την ενεργοποίηση του μέχρι να ξεκινήσει να ενισχύει τον ήχο μεσολαβούν μερικά δευτερόλεπτα ανάλογα με το πως το προγραμματίζουμε, ωστε να αποφεύγουμε το ενοχλητικό σφύριγμα κατα την τοποθέτηση.

Όταν το ακουστικό είναι σωστά τοποθετημένο στο αυτί σωστά ρυθμισμένο και σωστά κατασκευασμένο είναι αδιανόητο να σφυρίζει.

Κι όμως πολύς κόσμος παραπονιέται οτι έβαλε ακουστικό και σφυρίζει συνέχεια; Γιατι;

Τα ακουστικά σφυρίζουν στις εξής περιπτώσεις:

 

  1. Όταν δεν εχουν τοποθετηθεί σωστά στο αυτί.
  2. Όταν η κατασκευή του εκμαγείου/κελύφους δέν ειναι σωστή ή εχουν περάσει 3 χρόνια απο την κατασκευή με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει η το μέγεθος του ακουστικού πόρου.
  3. Όταν το αυτί είναι φραγμένο απο κυψελίδα με αποτέλεσμα να μήν μπορει να περάσει ο ήχος προς το τύμπανο. Ενας βαρήκοος πρέπει να ελέγχει την κατάσταση της ακοής και των αυτιών του τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο σε ΩΡΛ ιατρό.
  4. Στα Οπισθοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας έχει κοπεί το σωληνάκι που συνδέει το εκμαγείο με το ακουστικό. Φυσιολογικά τα σωληνάκια αντικαθίστανται ανα 3-6 μήνες ανάλογα την περίπτωση. 
  5. Όταν δέν έχει ρυθμιστεί σωστά σε κάποιες περιπτώσεις και σε μεγάλου βαθμού βαρηκοΐες.
  6. Όταν αντιμετωπίζουμε Υπολειμματικές Βαρηκοΐες λόγω της πολύ μεγάλης έντασης ήχου.

Εάν δέν ισχύει τίποτε απο τα παραπάνω δέν δικαιολογείται να σφυρίζει το ακουστικό βαρηκοΐας.

 

Ναι αλλα τί γινεται με το θόρυβο και τα βουητά; 

Σε αυτή την περίπτωση πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή ρύθμιση του ακουστικού, και η σωστή επιλογή ανάλογα με τον τύπο της βαρηκοΐας. Συνήθως τα προβλήματα προκύπτουν λόγω λάθος επιλογής ακουστικού και σε αυτή την περίπτωση ακόμη και η αναπροσαρμογή της ρύθμισης έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Για όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικό να μήν εμπιστεύεστε την ακοή σας σε ανειδίκευτους ανθρώπους χωρίς εξοπλισμό, χώρο ή πιστοποιήσεις, χωρίς γνώση για το αντικείμενο μόνο και μόνο για λόγους κόστους. Εμπιστευθείτε μόνο είδικούς ακοοπροθετιστές.

 

Free Joomla! template by Age Themes